Известие

Collapse
No announcement yet.

голям проблем с ТЕРМОСТАТ

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Аз карам с термостат от рено 5 вече 4 години и нямам никакви проблеми загрява много бързо и държи 86/87 градуса постояно
    Alfa 155 2,5TD

Comment

Без термостат или блокирал разхода скача с 2-литра най малко
      По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
      https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Първоначално публикувано от wenimont Покажи съобщение
        ...колега alfa user никакви ли проблеми не ти създаваше колата след затварянето на въздуха към радиатора имам в предвид как се държи при висока скорост ИЗВЪНГРАДСКО
        Е то проблеми не може да няма хич - загряваше докъм 70 градуса при температура -10 отвън и скорости около 90-100, като парното не е на макс топло. Но задължително картона се лепва с изолирбанд (не остава следи по боята после), за да не отлети нейде по пътя
        155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
        Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
          Без термостат или блокирал разхода скача с 2-литра най малко
          знам -знам със 100 км скорост по магистралата температурата ми е на 50 градуса.
          ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

Преохлаждането на двигателя също е вредно и то доста даже. Намалява се мощноста на двг. , поради непълното горене , изразходва се повече работа за преодоляване на триенето в двигателя ( тъй като маслото не е достигнало работната си температура ) , съществува опасност от кондензация на горивото и особенно на водните пари. Те се смесват със серния двуокис и се получава сериста киселина , която действа корозиращо на елементите. Износват се цилиндрите и буталните пръстени , а кондензиралото гориво от своя страна измива масления слой попада в картера и влошава качествата на маслото.Разхода на гориво скача осезаемо..
            Малко се отнесох , но мисълта ми е най-добре сложи някакъв картон пред радиатора.
            Victor Ivanov A+ - 2009 Karting Champion of Bulgaria.
            Aprilia Sportcity 200 & Alfa 156 2.0 Twin Spark Distinctive

Comment

Има ли някой колега от София който се е справил с проблема и го е разрешил с термостат от Рено , да ми помогне малко в начинанието,че студа си идва.

Comment

От 2 години съм с термостат от Рено 5 (11-12лв. според магазина) и съм нямал никакви проблеми. Според мен този компромисен вариант е приемлив при положение, че преди него смених два уж оригинални термостата Behr за по 70-80лв. и изкараха макс по 3-4 месеца. С термостата от Рено извънградско 85-86 гр. (без значение от скороста), градско 90-92. Освен размера се различават и по градусите, има 83 и 86 гр. Аз заложих на 83 гр., че нашите Алфички имат навика да работят на по високи градуси. Няма нищо сложно в монтажа и едва ли ще ти трябва помощ. За по сигурно спореед мен свали си стария и му изтърбуши вътрешностите и след това присади другия.
                Alfa Romeo 166 2.4 jtd 04'г.
                ex..Alfa Romeo 156 SW 1.9 jtd 00'г. ex..Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V 94'г.

Comment

Първоначално публикувано от volkan Покажи съобщение
                  От 2 години съм с термостат от Рено 5 (11-12лв. според магазина) и съм нямал никакви проблеми. Според мен този компромисен вариант е приемлив при положение, че преди него смених два уж оригинални термостата Behr за по 70-80лв. и изкараха макс по 3-4 месеца. С термостата от Рено извънградско 85-86 гр. (без значение от скороста), градско 90-92. Освен размера се различават и по градусите, има 83 и 86 гр. Аз заложих на 83 гр., че нашите Алфички имат навика да работят на по високи градуси. Няма нищо сложно в монтажа и едва ли ще ти трябва помощ. За по сигурно спореед мен свали си стария и му изтърбуши вътрешностите и след това присади другия.
                  Благодаря колега.

Comment

И аз съм с термостат от рено 5 и съм пре доволен.
                    Alfa's do't drop oil...they mark their territory

Comment

Колеги вчера се впуснах в търсене и проверяване на тези термостати от Рено 5.
                      Цените варираха -12лв/някакъв немски/,15лв/Vernet/,
                      18лв/BERH/ цените са за София и с малки отстъпки.
                      Видях го на живо как изглежда този термостат от Рено.
                      Не съм запознат с това как изглежда отвътре нащия термостат,но знам че има няколко кръга. А това е самота елементче от Реното 5 дето видях. Та въпроса ми е колеги ,вие изтърбушвате ли си вътрешностите и слагате само въпросното елементче ,какво става с тези кръгове -губят се нали?
                      Другото което е за колко кубика и коя година Рено да търся?

Comment

Колега гръговете са си само два голям и малък както при всички автомобили и да трябва да се изтърбуши твоят термостат като предпазна мярка защото може да блокира затворен и да прегрееш а годината е без значение стига да влезе в маркуча
                        Alfa 155 2,5TD

Comment

Първоначално публикувано от MUROMAN Покажи съобщение
                          Не съм запознат с това как изглежда отвътре нащия термостат,но знам че има няколко кръга. А това е самота елементче от Реното 5 дето видях. Та въпроса ми е колеги ,вие изтърбушвате ли си вътрешностите и слагате само въпросното елементче ,какво става с тези кръгове -губят се нали?
                          Вернет и Бер са една марка - едните правят термостата, а другите корпуса. Бер-а е по-скъп, защото в БГ са решили, че били по-добри.
                          Arena Coast Customs

Comment

Първоначално публикувано от MUROMAN Покажи съобщение
                            кви кръгове кво околовръсно бре !!!!!! дори и термостата да ти е в маркуча малкия кръг си остава докато не загреее колата ! пустиняк
                            155 осем хиляди клапана 16 вериги
                            0884650778 токи4а

http://www.youtube.com/watch?v=JLPSY...eature=related

Comment

Има два вида (справка - Робигаз). Единият е с външен диаметър Ф35мм, другият Ф45мм. Взимай този на 45мм и скоба да го стиснеш(и грес - може и с вазелин да го вкараш де... )). Друго не знам, не съм сменял лично с такъв оригиналния, инфото е от съвети на колеги събрано. Май се скъсява и маркуча.
                              Arena Coast Customs

Comment

а бе я го биите един боц тоз Марян и да оди да си зима един термостаК нов и да му е мирна главицата!!!
                                155 осем хиляди клапана 16 вериги
                                0884650778 токи4а

http://www.youtube.com/watch?v=JLPSY...eature=related

Comment

Working...
                                X